Direcția Silvică Gorj – licitații de plante medicinale

Direcția Silvică Gorj a organizat o licitație de plante medicinale, mai exact muguri de pin din specia pin negru și pin silvestru. Ovidiu Cîrstoc, directorul Direcției Silvice Gorj, declară că licitația a fost un real succes, obținându-se un preț bun și contractându-se o cantitate de 30 tone muguri de pin.

Mugurii de pin pot fi utilizați în alimentație, în diferite mâncăruri, datorită efectelor benefice pe care le au asupra sănătății organismului.

Au efect energizant – dispunând de un conținut bogat de proteine și ajută la combaterea stării de oboseală, oferind organismului un nivel crescut de energie. Totodată, fierul ajută la stocarea energiei și ajută celulele să producă energia necesară corpului uman.

Îmbunătățesc sănătatea inimii – conținutul de fibre, antioxidanți și minerale ajută la menținerea sănătății inimii. Consumul de muguri de pin poate ajuta astfel la reducerea riscului de apariție a problemelor cardiovasculare.

Previn îmbătrânirea prematură – atât cuprul, cât și antioxidanții din mugurii de pin previn efectele negative ale radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a organismului.

Îmbunătățesc vederea – mugurii de pin conțin luteină, antioxidant care ajută ochiul să filtreze razele ultraviolete, previne deteriorarea maculei și reduce riscul de apariție a cataractei.

Beneficii în curele de slăbire – mugurii de pin conțin acid linoleic, care stimulează producerea hormonilor responsabili pentru stoparea senzației de foame.

În perioada imediat următoare sărbătorilor pascale va avea loc o nouă licitație privind achiziția dreptului de recoltare la trufe și ciuperci comestibile.