ActualitateSliderSocialUltima ora

Secția Gastroenterologie SJU Târgu-Jiu complet reabilitată

În 2021, Consiliul Județean Gorj a alocat sume de bani necesare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, mai exact a trei secții, printre care s-a numărat și Gastroenterologia.

Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost, astfel, reabilitată în întregime.

Aceste lucrări au fost efectuate în baza contractului „Reabilitare și modernizare secțiile Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie – Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, din strada Progresului”. Lucrările au fost finalizate la două secții, urmând a începe la Medicină internă I.

Lucrările de reabilitare efectuate în Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu contribuie la creșterea gradului de confort al pacienților și al cadrelor medicale, la îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare și la reducerea riscului apariției infecțiilor asociate asistenței medicale.

În trecut, saloanele acestei secții nu îndeplineau cerințele de igienă impuse de standardele actuale, respectiv gresia și faianța din grupurile sanitare, sala de mese și oficiu aveau montate rosturi care favorizau apariția și dezvoltarea bacteriilor, pereții din saloane erau în totalitate finisați cu vopsea pe bază de ulei, iar pavimentul era din mozaic. Acum, în toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate.

Un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită  tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC și a fost amenajat un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc, și au fost înlocuite obiectele sanitare.

Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu are capacitatea de a diagnostica și trata corespunzător toate afecțiunile sistemului digestiv și are în dotare aparatură performantă. Aici își desfășoară activitatea cinci medici primari și specialiști, 10 asistenți medicali, un asistent medical la cabinetul de endoscopie digestivă și un asistent medical la cabinetul gastroenterologie, cinci infirmieri și doi îngrijitori de curățenie.

Articole similare

Back to top button