ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Festivalul Memorial “Liviu Dafinescu”

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Asociația Culturală „Liviu Dafinescu” și Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează la acest sfârșit de săptămână ediția a XIX-a a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial “Liviu Dafinescu”. Festivalul omagiază o personalitate marcantă a artei scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Deschiderea Festivalului are loc vineri 15 aprilie 2022 la ora 17.00,  în  Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, cu un spectacol susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Sâmbătă 16 aprilie 2022, începând cu ora 10.15 din Piața Prefecturii din Târgu Jiu va porni o paradă a portului popular la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în Festival. Evenimentul va continua în Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu.

De asemenea, trei ansambluri folclorice din afara județului sunt prezente la eveniment la invitația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.  Este vorba despre Ansamblul “Miorița” din Vaideeni, Grupul folcloric „Brâulețul“ din Celaru, Dolj și  “Bordeiașul” din Baia de Aramă. Cea care  prezintă spectacolele din festival este Olivia Mircea Dafinescu, nepoata lui Liviu Dafinescu, ea însăși o talentată interpretă la acordeon.

Articole similare

Back to top button