“Olimpiada jocurilor de iarnă pentru copiii cu dizabilități” la Rânca

Ieri, 27 martie, a avut loc cea de-a cincea ediție a “Olimpiadei jocurilor de iarnă pentru copiii cu dizabilități” în stațiunea montană Rânca, eveniment organizat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu.

Având în vedere impactul edițiilor anterioare asupra elevilor cu dizabilități participanți, asupra familiilor acestora și asupra unităților școlare din care aceștia fac parte, a fost necesară organizarea unei noi ediții care să le ofere șansa și altor elevi cu dizabilități din alte județe de a participa la o astfel de competiție.

Scopul acestei activități este creșterea gradului de integrare socială a elevilor cu dizabilități prin intermediul sportului, antrenarea elevilor din alte școli special în alte jocuri, întreceri, ștafete, în vederea cultivării relațiilor de prietenie, de colaborare, a inițiative și imaginației creatoare în activitatea sportive.

Câștigătorii celei de-a cincea ediții “Olimpiadei jocurilor de iarnă pentru copiii cu dizabilități” de anul acesta au fost chiar elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu, o bucurie foarte mare atât pentru aceștia cât și pentru organizatori.

De asemenea, proiectul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Umanitară Iunona, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Serviciul Public Județean Salvamont Gorj.