ActualitateSliderSocialUltima ora

Decarbonarea, prioritate a U.E.

În cadrul întâlnirii de astăzi dintre Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu și comisarul european pe economie, Paolo Gentiloni, au fost abordate teme importante din PNRR, precum provocările acestui program în contextul războiului din Ucraina și reforma pensiilor.

“Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României este unul curajos, dar beneficiem de sprijinul Comisiei Europene astfel încât să realizăm toate investițiile și reformele pe care ni le-am propus.

În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu Paolo Gentiloni, comisarul pe economie, am vorbit despre provocările programului în contextul situației din țara vecină, Ucraina, dar și despre reforme esențiale pe care le avem în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare și energie.

Mesajul meu a fost că implementarea programului se desfășoară conform calendarului, mici întârzieri fiind legate de procedurile legislative de durată. Unele din obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament.

În ceea ce privește reforma pensiilor, am susținut și de această dată că este una care trebuie să fie realizată în România, scopul fiind eliminarea inechităților. Pensionarii așteaptă un proiect care să vizeze reforma pensiilor, iar dezbaterile pe acest subiect trebuie să fie cât mai serioase și oneste.” a scris Dan V]lceanu pe pagina sa de socializare.

Decarbonarea a fost un subiect pe care comisarul european a ‚ținut să-l atingă, astfel că Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene i-a dat asigurări comisarului că  “România merge mai departe cu planul său de investiții în energie, profitând de sumele din Fondul de Modernizare.”

În această săptămână vor fi mai multe întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene, aceasta fiind prima dintre ele.

Articole similare

Back to top button