Campanie de ecologizare în orașul Novaci

În cursul acestei zile în orașul Novaci a avut loc o amplă campanie de ecologizare a celor mai vulnerabile zone din punct de vedere al cantităților de gunoaie, zone care necesitau acțiuni de curățenie urgente. Sănătatea oamenilor depinde într-o foarte mare măsură de mediul în care aceștia trăiesc, motiv pentru care primăria orașului Novaci a solicitat implicarea tuturor instituțiilor existente în oraș prin participarea directă la această acțiune. Printre persoanele direct implicate se numără, de asemenea, și salariații primăriei. Respectiva activitate a fost planificată acum ceva timp însă condițiile meteorologice nu au fost favorabile și nu au permis acest lucru, astfel că întreaga operațiune a fost amânată până astăzi.

Primăria Novaci a venit inclusiv pe pagina de socializare Facebook cu un mesaj adresat cetățenilor, mesaj în care sunt oferite sfaturi și îndrumări în privința păstrării unui mediu curat.

”Igienizați șanțurile din fața propriilor case, adunați obiectele aruncate în jurul locuinței dumneavoastră  de către cei certați cu igiena, depozitați gunoaiele în saci, pungi și păstrați – le pentru gunoieri sau pur si simplu contactați-ne! Vă propunem acțiuni de voluntariat în grup pentru igienizarea străzilor  unde locuiți, a malurilor păraielor din apropiere, etc.. Luați-vă prietenii și faceți o faptă bună! Demonstrați că vă pasă de mediul în care trăiți! Veniți alături de voluntarii care pe tot parcursul zilei de vineri vor acționa în diverse zone! Primăria Orașului Novaci va veni în sprijinul dumneavoastră cu mănuși și saci pentru gunoaie, dar și cu mesajul :„Să păstrezi curățenia nu te costă nimic, să faci mizerie ne costă pe toți!”.  Firma de salubrizare va căra gunoaiele.”

Astăzi au luat parte la campania de ecologizare mai multe echipe care au însumat circa 200 de persoane. Aceste echipe au fost formate din membrii anumitor instituții, elevi care și-au terminat programul de studiu la școală și voluntari care s-au înscris pe listă pentru a participa activ la ecologizarea orașului.