ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Scăderea contribuțiilor, înseamnă 317 lei în buzunarul românilor

Inflație, pandemie, război, acestea sunt cuvintele pe care le auzi atunci când vorbești despre traiul greu la care sunt supuși românii.

Avem unul dintre cele mai mici salarii din Europa în schimb avem cea mai mare impozitare pe el.

În campaniile electorale trecute, creșterea veniturilor românilor a fost fraza cheie, fraza care uneori câștiga alegeri. Nu s-a întâmplat nimic, românii au un venit foarte mic comparativ cu majoritatea europenilor, pensiile românilor sunt mici, uneori neajungând nici pentru a cumpăra coșul minim zilnic, în schimb creșterea prețurilor ne compleșește.

S-a scumpit gazul, s-a scumpit curentul, s-a scumpit combustibilul, s-au scumpit cartofii, uleiul, făina. S-a scumpit traiul.

Un prim pas pentru a regla cumva acest lucru vine iată din partea PNL.

Florin Cîțu, Președintele PNL, a propus o variantă, reducerea contribuțiilor cu 5%.

„Am propus o creștere a salariilor tuturor românilor: reducerea contribuțiilor cu 5%.

Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toți românii. O să fie complicat pentru PNL să susțină orice altă măsură, care va crește veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau alte categorii.

Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor și există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor. Aceasta este reducerea contribuțiilor cu 5%.

Alte variante nu există.”  a declarat Florin Cîțu.

Legat de acestă propunere, Cîțu susține că o reducere a contribuțiilor cu 5%, înseamnă în buzunarul fiecărui angajat aproximativ 317 lei.

“Scăderea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% va duce la creşterea salariilor pentru TOȚI românii. Mai exact, un român cu un salariu mediu va primi în plus, în buzunar, aproximativ 317 lei.”

Articole similare

Back to top button