ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum se va rezolva problema câinilor fără stăpân din Târgu-Jiu

Începând cu această zi, discutăm de proiectul de externalizare a serviciului de întreținere a câinilor fără stăpân din municipiul Târgu-Jiu, serviciu care era odinioară gestionat de către societatea Edilitara.

În prezent este deschisă licitația pentru firma care se va ocupa de acest aspect. Până în momentul desemnării firmei câștigătoare, tot societatea Edilitara va fi cea care se va ocupa aceste animăluțe. Motivul pentru care se dorește ca o altă firmă să realizeze aceste serviciu, contra-cost desigur, este faptul că societatea Edilitara este depășită de acest lucru și nu mai poate face față.

Pentru anul 2022 este prevăzută o sumă de 1.000.000 lei, sumă ce va fi alocată, iar începând cu anul 2023 edilul Marcel Romanescu susține că valoarea trebuie să scadă semnificativ întrucât aceste animale fără stăpân nu trebuie să mai rămână pe raza municipiului Târgu-Jiu. Termenul de a nu mai vedea animale fără stăpân circulând pe străzile orașului este de 6 luni iar societatea trebuie să își ia angajamentul că acei câini din padoc și care vor ajunge ulterior în padoc vor părăsi adăpostul respectiv prin programul de adopție.

Articole similare

Back to top button