ActualitateSliderSocialUltima ora

Sprijinul pentru Ucraina continuă

Grupul de inițiativă ”Gorj pentru Ucraina”, din care fac parte zeci de organizații neguvernamentale din județ, au trimis, luni, 7 martie, un tir cu peste o mie de cutii cu produse care să ajungă în Ucraina, strânse din comunitate, în ultima săptămână. Transportul a fost asigurat de compania din județul Gorj, Fan Courier, iar demersul ONG-urilor a fost susținut de sute de gorjeni care au donat, companii care au stat alături, voluntari care au muncit ore întregi în fiecare zi din șase centre de colectare (Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Novaci, Polovragi și Turceni).

Vor rămâne deschise centrele de colectare din Târgu Jiu (Stadionul municipal), Rovinari (Strada Prieteniei nr 16), Motru (Clubul Elevilor) și Polovragi (Căminul Cultural), cu program zilnic între 12:00 și 19:00. Informațiile legate de nevoile care ne sunt transmise de organizațiile din Ucraina vor fi actualizate frecvent în grupul de Facebook constituit pentru această campanie – Gorj pentru Ucraina.

De asemenea, în cadrul centrului de colectare de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu vor fi preluate, începând de astăzi, și produse care să ajungă la gorjenii aflați în nevoie, grupul de inițiativă fiind în contact cu nenumărate organizații cu specific umanitar. Astfel, cei care vor veni să doneze produse vor avea ocazia să aleagă dacă fac acest lucru pentru ucraineni sau pentru cei din Gorj.

Acțiunile vor continua atât cât va fi nevoie și oamenii își pot arăta sprijinul și solidaritatea atât prin intermediul asociațiilor de voluntari cât și prin bisericile care primesc bani pentru a-i dona refugiaților.

Articole similare

Back to top button