ActualitateSliderSocialUltima ora

Târgu-Jiu dispune de 27 de adăposturi civile pentru populație

Adăposturile civile de care dispun locuitorii orașului Târgu-Jiu nu sunt numeroase. În cursul zilei de ieri, a fost emisă o dispoziție prin care compartimentul de specialitate se va deplasa în teren pentru a verifica cele 27 de adăposturi.

În urma verificărilor va fi înaintat un raport din care vor reieși două situații. În prima este vorba despre autoritatea publică locală care prin anumite alocări de buget va amenaja sau reamenaja acolo unde este cazul respectivele adăposturi. A doua situație presupune o recomandare către asociațiile de proprietari, acolo unde adăposturile civile se regăsesc la subsolurile blocurilor. Recomandarea vizează pregătirea instalațiilor sanitare.

De asemenea, prefectul Marcel Iacobescu în cadrul emisiunii “În Interes Public” din data de 02.03.2022 a relatat faptul că aceste adăposturi civile au capacități diferite și sunt concepute după structura 1mp/persoană întrucât sunt adăposturi temporare în care oamenii să se adăpostească în situații urgente.

Tabelul cu lista de adăposturi civile de pe întreg teritoriul țării se găsește printr-o simplă căutare pe Google. Cele din Târgu-Jiu sunt enumerate în tabelul de mai jos.

Articole similare

Back to top button