ActualitateSliderSocialUltima ora

Profesor din Scoarța – rafală de palme asupra unui elev

În cursul zilei de ieri, un profesor din cadrul unei unități de învățământ din comuna Scoarța nu și-a stăpânit ieșirile nervoase și a răbufnit. Acesta a năvălit asupra unui elev de 14 ani pe care l-a asaltat cu o serie de palme.

Dana Constantinescu, Inspectorul Școlar General Gorj, este profund indignată de comportamentul abuziv al profesorului și a transmis un mesaj prin care își expune revolta cu privire la purtarea cadrului didactic:

 „ISJ Gorj a fost înștiințat de către conducerea unității școlare de la Scoarța cum că un profesor a lovit un elev în timpul orei de curs. Gestul a fost filmat de un alt elev și filmul a fost trimis la poliție. Am aflat la scurt timp că profesorul a fost reținut timp de 24 de ore. Am vizionat si eu filmarea și m-a revoltat gestul profesorului: nu a fost o palmă, a fost o rafală de palme. Am chemat-o pe doamna director Alina Bobei la sediul ISJ în această dimineață și i-am recomandat să dispună o cercetare disciplinară în cadrul școlii și să ne înștiințeze sancțiunea aplicată.”

Profesorul a fost filmat de unul din elevii prezenți la clasă, filmarea ajungând la poliție. Astfel, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au reținut profesorul pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și stabilirea tuturor împrejurărilor în care ar fi avut loc fapta. Profesorului urmează să i se aplice sancțiunile.

Articole similare

Back to top button