ActualitateSliderSocialUltima ora

Angajatori sancționați de ITM pentru că beneficiau de muncă “la negru”

În săptămâna 14-18 februarie 2022 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 62 de controale, dispunând 215 măsuri și aplicând amenzi în cuantum de 323.000 lei.

Astfel, patru angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, precum și pentru folosirea în activitate a unei persoane cu depășirea duratei timpului de muncă stabilite in cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Sancțiunile aplicate pentru depistarea muncii nedeclarate au fost în valoare de 95.000 lei. Doi dintre angajatorii sancționați își desfășurau activitatea în incinta celui mai mare spațiu comercial din Municipiul Târgu-Jiu, astfel, în urma acțiunii de control desfășurată de către inspectorii de muncă în data de 13.02.2022 au fost depistate 2 persoane prestând muncă nedeclarată.

În ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 36.000 lei la nouă angajatori care nu respectau prevederile legale impuse de legislația muncii în vigoare.

Articole similare

Back to top button