ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Spectacol ”Omagiu Constantin Brâncuși”

Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Primăria și Consiliul Local Novaci,  Casa de Cultură Novaci, în parteneriat cu Asociația Culturală Tătărescu, Asociația Cultural-Istorică Dumitru și Maria Pleniceanu,  posturi de radio si televiziuni locale, organizează sâmbătă, 19 februarie 2022, începând cu ora 17:00, spectacolul muzical-coregrafic ”Omagiu Constantin Brâncuși”, eveniment dedicat memoriei celui mai mare artist al secolului XX.

Spectacolul se va desfășura pe scena Casei de Cultură din Novaci și va aduce în fața publicului Orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu”, dirijată de Constantin Argint. Programul artistic va fi deschis de cursanții de la disciplina canto muzică populară, care vor interpreta piesele folclorice cele mai apreciate de Constantin Brâncuși, aducandu-i, astfel, un omagiu de suflet.

Al doilea punct din program va fi susținut de cursanții secției externe Novaci, prin grupul vocal folcloric, coordonator doamna Elena Balan, grupul de dansuri populare, coregraf Dragoș Medrega, și grupul de fluierași și saxofoniști, coordonator Ion Lianu.

Tabloul va fi completat de grupul de viori din Târgu Jiu, coordonator  Lucian Ciucă.

Avand în vedere importanța acestei zile, va avea loc, de asemenea, și o expoziție de pictură.

Accesul publicului este liber la evenimentul cultural dedicat marelui nostru sculptor.

Articole similare

Back to top button