ActualitateSliderSocialUltima ora

Are loc proba scrisă pentru concursul de directori de școli

Proba scrisă pentru concursul național de directori de școli și directori adjuncți are loc vineri, 18 februarie, la ora 10:00 și durează două ore, potrivit procedurii trimise de Ministerul Educației inspectoratelor școlare. Intrarea în sală a candidaților se va face în intervalul orar 8:00-8:45.

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, au fost ocupate doar 60% dintre posturile scoase la concurs. Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs anul trecut 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct). În aceste condiții, inspectoratele au detașat persoane pe 40% din posturile de directori și directori adjuncți ale școlilor din România, adică circa 3.460 de posturi.

La nivelul județului Gorj este vorba despre un număr de 52 de locuri vacante pentru care s-au înscris 78 de candidați.

Școlile care au locuri vacante și pentru care se caută directori și directori adjuncți se regăsesc în Târgu-Jiu, Motru, Bumbești-Jiu, Peștișani, Baia de Fier, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Tismana, Turburea, Turceni, Bălești, Lelești, Cătune, Arcani, Bengești-Ciocadia, Câlnic, Căpreni, Ciuperceni, Godinești, Hurezani, Ionești, Dănești, Polovragi, Urdari, Văgiulești, Padeș, Prigoria, Săcelu, Slivilești, Stănești, Țânțăreni, Brănești.

Articole similare

Back to top button