Actualitate

Radu Miruță: “Cât mai mulți penali în funcții publice!”

În cadrul acestei zile, deputatul USR, Radu Miruță, a postat pe pagina de socializare Facebook un mesaj în care își exprimă dezacordul cu privire la “personalul” care activează în PSD. Mesajul sună în felul următor:

“ ”Cât mai mulți penali în funcții publice!” – acesta pare sloganul aplicat al PSD. Departe de ochii opiniei publice, o cohortă întreagă de  oameni cu grave probleme de integritate sunt plantați în această perioadă de conducerea PSD în sinecuri gras plătite, în diverse consilii de administrație. Ceea ce se intampla acum in CA de la RAR este emblematic pentru multe companii, agentii ale statului.

Oameni cu dosare penale pentru coruptie, foști ofițeri de informatii, oameni care nu au trecut venituri din finantari controversate in declaratiile de avere, oameni de casa ai foștilor premieri ai PSD sunt unși în poziții cheie. Plătiți cu sume uriașe din bani publici pentru activități adesea inexistente.

Toată această bătaie de joc la adresa cetățeanului și a banilor lor trebuie să înceteze. Depolitizarea acestor structuri și stoparea sifonării banilor publici sunt urgențe naționale!

Voi susține reducerea numărului locurilor din Consiliile de administrație ale companiilor de stat, precum și reducerea remunerației membrilor din CA-uri. În toate consiliile de administrație, consiliile de supraveghere, directoratele companiilor publice o persoană nu trebuie să aibă dreptul la mai mult de un singur mandat! Evaluarea acestor mandate trebuie făcută profesionist, fără influențe politice să vedem în ce măsură oamenii respectivi încasează pe merit și competență banii respectivi.

Altfel, vom perpetua obiceiuri si practici care au falimentat in timp Romania. “

Articole similare

Back to top button