ActualitateSliderSocialUltima ora

Ce s-a întâmplat cu panoul de identificare a lucării de pe Calea Eroilor?

Ansamblul monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu a fost proiectat şi ridicat de către Constantin Brâncuşi în anii 1930, în semn de omagiu adus eroilor gorjeni căzuţi în primul război mondial. Ansamblul are patru componente – Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului şi Coloana fără sfârşit, aflate  pe strada Eroilor şi aşezate pe o axă orientată est-vest, cu o lungime de aproximativ 1,5 kilometri.

Fiind puternic încărcat de o semnificație profundă, acest ansamblu se află pe lista proiectelor de modernizare și reabilitare a Municipiului Târgu-Jiu. După cum prea bine știm, lucrările aferente acestui proiect de reabilitare au început în anul 2020, având un termen de finalizare de 12 luni, conform panoului de identificare amplasat în zonă pentru a marca lucrarea respectivă.

Arhitectul Alexandru Hortopan, în cadrul emisiunii “În interes public” din data de 3 februarie 2022 declară faptul că pe respectivul panou de identificare lipsea o “informație vitală” care “conform legii se pedepsește”. Este vorba despre data de începere și data de finalizare a lucrării.

Primarul Marcel Romanescu susține că “vinovatul” este cel care efectuează lucrarea, întrucât obligația de a informa cetățenii despre toate aceste aspecte intră în sarcina sa.

Ulterior, s-a constatat faptul că panoul nu a fost înlocuit cu unul care să corespundă normelor legale, ci a dispărut cu totul.

Articole similare

Back to top button