ActualitateSliderSocialUltima ora

Hortopan întreabă, Romanescu răspunde

Unul din marile proiecte despre care vorbește primăria municipiului Târgu-Jiu se referă la amenajarea a 3 pasaje subterane care vor avea ca scop fluidizarea traficului și evitarea producerii aglomerației.

În cadrul emisiunii “În interes public” din data de 3 februarie 2022, invitatul Alexandru Hortopan, arhitect, își prezintă nelămurirea în ceea ce privește reușita acestui proiect. Acesta se întreabă cum este posibilă construirea unor pasaje subterane, având în vedere faptul că nu se cunoaște “la ce adâncime este canalizarea și ce mai avem în pământ.”

Arhitectul susține că nu acuză în niciun fel autoritățile, expunându-și doar nelămurirea și ridicând o simplă întrebare: “cum?”. Mai mult decât atât, acesta vine și cu o soluție, o variantă mai bună pentru construirea unor astfel de pasaje în condițiile în care chiar se dorește realizarea acestui proiect.

Răspunsul primarului Marcel Romanescu nu a întârziat să apară, acesta susținând că alternativa propusă – pasajele supraterane – este imposibil de realizat din punct de vedere tehnic, întrucât amplasamentul nu permite construcția unui astfel de pasaj și, mai mult, explică faptul că prin acest proiect trebuie să asigure în primă instanță condiții optime pentru persoanele cu dizabilități.

Articole similare

Back to top button