ActualitateSliderSocialUltima ora

Veste bombă – nu a fost nicio bombă în școală

În această dimineață, la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a fost sesizată o amenințare cu bombă printr-un apel la numărul 112.

„Avem sesizat prin apelul 112 o amenințare cu bombă, la Școala nr. 2, din municipiul Târgu Jiu. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și procedează la evacuarea elevilor și profesorilor din unitatea de învățământ. Intervenția este în dinamică, în momentul de față se iau toate măsurile pentru siguranța persoanelor”, declară IPJ Gorj.

La fața locului s-au deplasat imediat echipaje de pompieri, jandarmi, polițiști, ambulanță și geniști din cadrul S.R.I. Întreg personalul școlii (elevi, cadre didactice, personal nedidactic) a fost evacuat în curtea fostei fabrici de țigarete, intervenția fiind una extrem de dinamică în vederea adoptării tuturor măsurilor pentru siguranța persoanelor. Întreaga circulație a fost oprită în această zonă care, pentru aproximativ două ore, a fost blocată în ideea intervenției geniștilor.

Este cunoscut faptul că dacă această alertă se dovește a fi una falsă, cel ce a apelat 112 va risca o sancțiune contravențională și va suporta restul consecințelor, conform O.U.G  privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

În urma discuției cu persoanele care se aflau în zonă, a fost sesizată suspiciunea acestora cu privire la posibila existență a bombei din unitatea de învățământ.

Articole similare

Back to top button