ActualitateSliderSocialUltima ora

Profesorii de la Motru – îndreptățiți sau nu?

Săptămâna trecută la Inspectoratul Școlar Județean Gorj a avut loc o grevă a profesorilor de la Liceul Tehnic Motru, un protest spontan apărut parcă de nicăieri.

Cauza izbucnirii unui asemenea eveniment a fost reprezentată de nemulțumirea cadrelor didactice cu privire la neacceptarea celor 8 clase de a 9-a propuse pentru anul școlar următor. Aceștia au fost profund revoltați de faptul că le-a fost acceptat doar un număr de 5 clase, susținând totodată că este vorba de peste 400 de elevi care studiază în acea zonă.

Se pare, totuși, că există și o altă versiune a poveștii. În urma conferinței de presă de ieri, 25 ianuarie, Inspectorul Școlar General, Dana Constantinescu, a prezentat situația  actuală de la acest liceu, și anume: în zona respectivă se regăsește REAL un număr de 200 elevi. Solicitările profesorilor capătă, astfel, o nuanță ușor nerealistă din moment ce statistica acestora se bate cap în cap cu realitatea din zona bazinului Motru. De la 200 până la 400 nu este vorba decât de o diferență dublă de elevi. Problema este alta. Acești elevi există sau nu?

 

Articole similare

Back to top button