ActualitateSliderSocialUltima ora

Organizarea de evenimente private interzisă

În ultima vreme organizarea evenimentelor de tot felul, mari sau mici, a luat amploare, ceea ce nu este în regulă, dată fiind situația pandemică actuală. În vederea evitării “evenimentelor” neplăcute, Instituția Prefectului a transmis un comunicat drept semnal de alarmă “petrecăreților” care tind să încalce legea prin aceste acțiuni.

“Având în vedere faptul că organizarea de evenimente private a luat o amploare îngrijorătoare în județul Gorj, iar numărul infectărilor cu COVID – 19 este într-o continuă creștere, reamintim opiniei publice că potrivit Hotărârii de Guvern nr. 34 din 6 ianuarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și alte asemenea).

Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de către instituțiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, tocmai de aceea, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARSCoV-2, în perioada următoare, se vor intensifica controalele.

Amenda pentru cei care încalcă aceste prevederi legale este între 3.000 și 15.000 lei.”

Articole similare

Back to top button