ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

S-a câștigat primul dosar de pensionare! “Ne vedem la PROTEST….”

Statul român, prin specialiștii săi, este în momentul de față un stat nefuncțional. Au demonstrat acest lucru de nenumărate ori.

Legea 197, lege adoptată și publicată în Monitorul Oficial în august 2021, este exemplul cel mai elocvent al nepriceperii. O lege care nici până-n ziua de astăzi nu produce efectele pentru care a fost scrisă, deși este o lege care a trecut prin comisii parlamentare, dezbătută în camere, promulgată de președintele țării. Și nu este o lege singulară. Ca ea sunt multe alte legi, date pe genunchi, sau doar date pentru a câștiga capital de imagine sau politic.

Ieri, legea 197/2021, a câștigat o primă bătălie în lupta cu birocrația. Casa de Pensii Hunedoara, a fost ieri pusă de către o instanță să „ emită reclamantului o nouă decizie prin care să soluționeze cererea de acordare a pensiei pentru limită de vârstă cu aplicarea dispozițiilor art.30 alin.1 lit.i, art.56 alin.1 lit.d, art.562 din Legea nr.263/2010 astfel cum a fost modificată prin legea 197/2021, respectiv cu valorificarea perioadei 01.07.1987-27.07.2021, ca stagiu de cotizare realizat în condiții speciale, prin reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani și determinarea punctajului mediu anual cu utilizarea stgiului complet de cotizare de 25 ani.”

Este răspunsul pe care minerii și energeticienii îl așteaptă, este răspunsul pentru care o parte din mineri și energeticieni au protestat în Piața Prefecturii timp de mai bine de un an de zile.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia din Rovinari, spune că este o victorie de etapă și că „trebuie să ne continuăm lupta până când vom reuși să DEBLOCĂM în totalitate legea 197, salvând astfel viețile a mii de mineri și energeticieni, dar și C.E.Oltenia cu locurile de muncă care ne-au mai rămas în această companie!”

Liderul sindical mai spune că protestele vor continua după calendarul stabilit până când legea 197/2021 va fi deblocată total.

Bună dimineața, colegi din C.E.Oltenia!

Astăzi continuăm protestul împotriva ABUZULUI Guvernului României, ABUZ prin care ține blocată legea 197/2021, lege care salvează viețile minerilor și energeticienilor bătrâni și bolnavi, dar în același timp salvează și locurile de muncă din C.E.Oltenia.

Recunoașterea și aplicarea în totalitate a legii 197, oferă șansa de a întinerii forța de muncă din C.E.Oltenia și astfel putem salva locurile de muncă care ne-au mai rămas în acest domeniu de activitate, iar astăzi trebuie să strigăm iarăși că vrem PENSIONĂRI, ci NU DISPONIBILIZĂRI!

Oameni buni, așa cum v-am spus și atunci când a fost votată și adoptată în Parlamentul României această lege, precum că trebuie să fim precauți și nu trebuie să ne îmbătam cu apă rece, așa vă spun și acum când s-au câștigat primele dosare în instanță!”

Manu Tomescu, face referire la faptul că guvernanții nu mai trebuie lăsați „să ne mai închidă capacități de producție și să ne lase fără locuri de muncă, iar pe această cale fac apel la toți salariații din C.E.Oltenia, fie că lucrează în producție, fie că lucrează la T.E.S.A, să vină alături de noi și să ne susțină, ca împreună să oprim DISPONIBILIZĂRILE de personal, altfel riscând ca începând din acest an să rămânem pentru prima dată cu sub 10 mii de locuri de muncă în compania noastră!

Haideți ca noi toți salariații din C.E.Oltenia să protestăm în stradă până când îi vom aduce pe reprezentanții guvernului la Tg-Jiu, cerându-le să DEBLOCHEZE legea 197, să oprească DISPONIBILIZĂRILE și să DEBLOCHEZE angajările, și nu în ultimul rând să ia din cârca noastră BIRUL certificatelor de carbon, BIR care împinge spre sărăcie toată zona Olteniei, afectând viața a sute de mii de olteni, de ROMÂNI!”

Manu Tomescu încheie scurta lui postare de pe rețelele de socializare cu un îndemn și o speranță:

„Ne vedem la PROTEST….”

Articole similare

Back to top button