ActualitateSliderSocialUltima ora

Centre de vaccinare dedicate în exclusivitate copiilor

Protecția împotriva COVID-19 și limitarea complicațiilor generate de infecția cu SARS-CoV-2 sunt la ordinea zilei și sunt aspecte ce vizează în prezent toate categoriile de vârstă.

În acest sens, începând cu data de 27 ianuarie va începe și imunizarea în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. La dispoziția cetățenilor vor fi puse în funcțiune 4 centre de vaccinare pentru această grupă de vârstă, și anume la Târgu-Jiu, Motru, Tismana și Turburea. Vaccinarea se va putea realiza cu sau fără programare, fie prin înscrierea în platforma online prin conturile părinților sau ale reprezentanților legali, fie prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

De asemenea, alte aspecte ce vor fi urmărite și au fost publicate pe site-ul Guvernului sunt următoarele:

  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare.
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Articole similare

Back to top button