ActualitateSliderSocialUltima ora

ACȚIUNI DE PREVENIRE A VIOLENȚEI DOMESTICE

Violența domestică înseamnă orice inacţiune sau acţiune intenţionată de violenţă fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală sau cibernetică care se produce în mediul familial sau domestic, ori între soţi sau foşti soţi, precum şi între actuali sau foşti parteneri, indiferent dacă agresorul locuieşte sau a locuit împreună cu victima.

În anul 2021, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au fost înregistrate aproximativ 1.100 de cazuri de violență domestică, cu peste 400 de fapte mai multe decât în anul 2020, când au fost înregistrate 754 cazuri, reprezentând o creștere in procente de circa 37%.

Totodată, și numărul ordinelor de protecție a crescut în anul 2021, fiind emise de polițiști 247 de ordine de protecție provizorii, cu 117 mai multe decât în anul 2020, când au fost emise 130 astfel de documente restrictive.

Având în vedere trendul ascendent al acestor infracțiuni, ieri, polițiști din cadrul IPJ Gorj, în colaborare cu jandarmii gorjeni și DGASPC Gorj, au desfășurat activități specifice în centrul pietonal al municipiului Târgu Jiu, pentru prevenirea infracțiunilor de violență domestică.

În cadrul acțiunilor, polițiștii, împreună cu celelalte structuri implicate, au distribuit flyere cu recomandări cu caracter preventiv, pentru potențialelor victime ale infracțiunilor de violență domestică.

Facem precizarea că violența în familie se afla la originea celor mai dificile probleme sociale ale comunităților.

Acest fenomen nu trebuie lăsat să își continue existența în mod secret și sfătuim fiecare victimă a acestor infracțiuni domestice să apeleze la sprijinul polițiștilor și organelor abilitate, în vederea găsirii soluțiilor pentru îmbunătățirea vieții lor și a familiei.

Articole similare

Back to top button