ActualitateSliderSocialUltima ora

Modificarea tarifului la gunoi – Taxă mai mică, plătești mai mult

Una dintre firmele care se ocupă cu colectarea gunoiului menajer a propus săptămâna trecută modificarea tarifului, din acest an, adică trecerea de la plata pe gospodărie la un tarif de 5,15 lei, lunar, pentru fiecare persoană. Adunarea generală a ADIS Gorj a hotărât prin votul a 32 de primari ca această modificare să fie întreprinsă pentru anul 2022. Astfel, de la tariful pe gospodărie, care era de 170 de lei, anual, se va face trecerea la tariful pe persoană, adică 5,15 lei, lunar pentru fiecare membru al unei familii.

Este această modificare benefică pentru locuitorii comunelor? Părerile pot fi împărțite însă, în câștig de cauză, iese nemulțumirea colectivă a gorjenilor care susțin faptul că familiile cu mai mult de 3 membrii în gospodărie vor resimți o creștere a taxei de salubrizare, putând fi vorba chiar de dublarea sau triplarea acesteia. Liviu Cotojman, primarul localității Roșia de Amaradia, îi îndreptățește pe cei ce se declară nemulțumiți de prezenta modificare, explicând prin comparație la anul precedent cât vor achita familiile cu mai mult de 3 membrii. Astfel, printr-un simplu calcul se observă clar cum de la 170 de lei, cât era taxa anuală pentru o gospodărie, aceasta crește la 185 de lei, pentru o familie cu trei persoane și la 371 de lei, adică mai mult decât dublu, pentru o familie cu 6 persoane. Nu mai vorbim de familiile cu 8 membrii unde valoarea taxei ajunge la suma de 494 lei.

Dorind să vină în sprijinul cetățenilor, edilul a transmis atât pe rețeaua de socializare Facebook cât și prin apel telefonic rugămintea ca aceștia să se prezinte în cel mai scurt timp la primărie pentru a declara câte persoane locuiesc în prezent în gospodăria respectivă. După cum prea bine știm, sunt multe cazuri în care proprietarii sau o parte a acestora sunt plecați și în acest sens pot fi scutiți de la plata unei sume mari pentru acest serviciu.

Articole similare

Back to top button