ActualitateSliderSocialUltima ora

Expoziție grafică, lansare de carte și recital la CJCPTC

Astăzi, 14 ianuarie, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a avut loc un eveniment dedicat în exclusivitate zilei de 15 ianuarie, considerată Ziua Culturii Naționale.

Evenimentul intitulat sugestiv “Ziua Culturii Naționale. Poetul este un rege și i se cuvine un tron” îi este dedicat marelui și incomparabilului poet român, Mihai Eminescu, a cărui zi de naștere marchează 172 de ani de la apariția pe lume a unui creator desăvârșit de artă poetică. Tot cu această ocazie, moderatorul evenimentului, Ion Cepoi, lansează cartea “Bună dimineața, doamnă!”, o adevărată operă poetică gorjeană a unui autor pe care Ion Popescu-Brădiceni, doctor în filologie, îl consideră a fi “un poet cu o solidă bază cultural-artistică”.

De asemenea, au avut loc și lansările aparițiilor editoriale CJCPCT Gorj, o expoziție de grafică și un recital de romanțe susținut de Ansamblul “Privighetorile Gorjului” al Clubului elevilor din Rovinari (Emilia Drăgotoiu Nanu, Anastasia Nanu, Eusebiu Copaci, Larisa Cârlugea).

De asemenea, Ion Cepoi vorbește și despre lansarea albumului “Ansamblul folcloric Cheile Oltețului Polovragi” dorind mediatizarea acestui ansamblu care continuă cu performanțe semnificative și prezintă încântătoarea expoziție de grafică “Porni Luceafărul…”, curatorul expoziției fiind Teodor Dădălău.

Articole similare

Back to top button