Valul 5 – maraton de infectări în spitale

ISTANBUL, May 5, 2020 A medical worker puts on protective gloves at the intensive care unit of the Sancaktepe Sehit Prof.Dr. Ilhan Varank Training and Research Hospital in Istanbul, Turkey, May 4, 2020.. TO GO WITH ''Feature: Public hospital in Istanbul achieves success in fighting COVID-19'' (Photo by Yasin Akgul/Xinhua) (Credit Image: © Xinhua via ZUMA Wire)

După cum era de așteptat și după cum au relatat și specialiștii, valul 5 și-a făcut simțită prezența prin infectările care au crescut semnificativ de la o zi la alta. Spitalele sunt cele care se confruntă cu aceste situații, să le numim delicate, fiind o idee mai pregătite din experiența valurilor anterioare.

Există două tipuri de pacienți care bat la porțile spitalelor în această perioadă. Pe de o parte pacienții suspecți de covid care prezintă simptomatologia aferentă  dar cu o formă ușoară și se pot trata acasă în urma recomandărilor medicilor specialiști. Pe de altă parte, ne referim și la pacienții a căror stare este destul de gravă și necesită îngrijiri speciale în unitățile sanitare. Constantin Podaru, directorul spitalului “Sfântul Ștefan” din Rovinari, speră ca forma bolii cu care se prezintă oamenii la spital să fie una ușoară întrucât personalul spitalului este epuizat la al cincilea val al pandemiei.