ActualitateSliderSocialUltima ora

S-au încheiat sărbătorile, s-au aruncat brazii

Sărbătorile de iarnă sunt scurte, la fel ca și durata de viață a brazilor care cu doar câteva zile în urmă au reprezentat un motiv de bucurie la casele oamenilor.

Toată lumea cunoaște obiceiul împodobirii bradului în ajunul Crăciunului. Acesta este cel mai îndrăgit obicei al sărbătorilor de iarnă datorită simbolurilor care i se asociază, și anume: dragoste, bucurie, fericire, împlinire, speranță, viață, sănătate, magie. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că odată ce se încheie sezonul sărbătorilor de iarnă idealul este ca brăduții să fie transportați către un centru de colectare, nu aruncați la colț de stradă. Prin această metodă, ei pot fi transformați în îngrășământ sau pot constitui chiar materia primă pentru piese de mobilier. Este adevărat faptul că doar în câteva locuri din țară autoritățile au reușit să deschidă centre speciale de colectare însă aceasta nu este o scuză pentru ca brazii să fie lăsați la întâmplare pe marginea străzii sau pe trotuare. Angajații firmelor de salubrizare se confruntă cu un volum dublu de muncă pentru a colecta toți brazii de care oamenii s-au descotorosit, o parte din aceștia având în continuare globulețe, beteală sau ambalaje din plastic.

Rugămintea reprezentanților firmelor de salubrizare este ca brazii să fie aduși la ghenă alături de celelalte deșeuri reciclabile, în orașele în care încă nu există puncte speciale de colectare. Acest lucru ar înlesni activitatea angajaților, pentru a nu mai fi nevoiți să alerge de colo-colo și vor putea să ridice mai mulți brazi din același loc.

Articole similare

Back to top button