ActualitateSliderSocialUltima ora

Complexul Energetic Oltenia și-a găsit partenerii pentru SPV-uri!

În urmă cu mai bine de o lună, Complexul Energetic Oltenia anunța pe site că a demarat procedura în vederea selectării celor zece parteneri cu care urma să se construiască cele opt parcuri fotovoltaice și cele două grupuri pe gaze.

Toate aceste proiecte au fost prinse în „Planul de Restructurare al C.E.Oltenia” notificat Comisiei Europene în 4.12.2020.

Pentru implementarea fiecărui proiect, se va înfința câte o societate cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” ( SPV ), la care Complexul Energetic Oltenia va contribui cu aport de capital în natură iar investitorul selectat va contribui cu aport în numerar.

În tot acest timp au fost depuse foarte multe oferte după cum au declarat reprezentanții companiei, din acestea, doar două au trecut selecția, este vorba de OMV Petrom S.A. și Tinmar Energy S.A.

Iată care este astăzi situația după selectarea firmelor:

Proiect 1 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari – LOCUL I: Tinmar Energy S.A.

Proiect 2 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 112 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Turceni – LOCUL I: Tinmar Energy S.A.

Proiect 3 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Ișalnița – LOCUL I: OMV Petrom  S.A.

Proiect 4 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic – EMC Roșia – Rovinari ( construcția unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 132 MW pe halda interioară din Tismana – EMC Roșia – Rovinari )– LOCUL I: OMV Petrom S.A.

Proiect 5 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 128 MW pe halda interioară Tismana 1 a SE Rovinari – LOCUL I: OMV Petrom S.A.

Proiect 6 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 66 MW pe halda exterioară Pinoasa a SE Rovinari – LOCUL I: Tinmar Energy S.A.

Proiect 7 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 19 MW pe halda exterioară Bohorelu a SE Rovinari– LOCUL I: Tinmar Energy S.A.

Proiect 8 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 110 MW pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari – LOCUL I: OMV Petrom S.A.

Proiect 9 – Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni care va înlocui o capacitate existentă de 330 MW pe lignit – LOCUL I: Tinmar Energy S.A.

Proiect 10– Constituire societate mixtă SPV privind implementarea unui bloc de 850 MW pe gaz natural la SE Ișalnița care va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 330 MW pe lignit – NU A FOST DEPUSĂ NICIO OFERTĂ

 

Astfel pe o perioadă lungă de timp, partenerii Complexului Energetic Oltenia vor fi cele două mari companii din domeniul energetic, Tinmar Energy S.A. și OMV Petrom S.A.

Articole similare

Back to top button