ActualitateSliderSocialUltima ora

Spitalul din Rovinari – Planuri și proiecte pentru 2022

Spitalul Orășenesc “Sf. Ștefan” din Rovinari urmărește, ca orice spital de altfel, promovarea stării de sănătate și asigurarea asistenței medicale a locuitorilor orașului Rovinari și ai altor 5 comune arondate, care se află la o distanță de 25-30 km față de Spitalul Județean Târgu-Jiu.

În urma discuției cu Constantin Podaru, directorul spitalului, aflăm despre problemele pe partea tehnică ce se doresc a fi rezolvate cât mai repede posibil. Este vorba despre înlocuirea instalației termice și a conductelor de apă întrucât acestea sunt foarte vechi, de pe vremea înființării spitalului. Desigur, se dorește amenajarea și modernizarea centrului de primiri urgențe astfel încât acesta să atingă standardele europene și să asigure primirea pacienților în cele mai bune condiții. Un alt proiect presupune mutarea laboratorului spitalului întrucât aici nu s-a adus nicio investiție. Prin „mutare” ne referim la reconstruirea acestuia, rezultatul fiind un laborator modern dotat cu aparatură de ultimă generație.

Lista cu problemele și planurile legate de spitalul “Sf. Ștefan” este în derulare încă din toamna anului 2021 și are ca țintă transformarea spitalului într-un spital de urgență. Acest proiect este unul pe termen lung și va fi realizat atât prin fondurile proprii ale spitalului cât și prin sprijinul primăriei orașului Rovinari. Termenul de realizare la care directorul spitalului speră este nici mai mult nici mai puțin de 2 ani.

Punctele de pe lista investițiilor nu se opresc aici. Tot de la directorul Constantin Podaru aflăm de celelalte investiții de care se bucură această instituție sanitară. Dacă până acum am vorbit de fondurile proprii ale spitalului sau de contribuția financiară a primăriei orașului Rovinari, de data aceasta este vorba de accesarea fondurilor europene. Prin această metodă se urmărește dotarea spitalului cu aparatură performantă a cărei valoare se ridică la suma de 800.000 €. În momentul actual spitalul se află în stadiul de evaluare a ofertelor iar cel târziu la începutul lunii martie instituția va fi dotată cu echipamentele necesare. Tot prin accesarea fondurilor europene va avea loc și reabilitarea instalației electrice și de gaze și a instalațiilor de detectare și avertizare de fum, probleme cu care se confruntă mai multe spitale din țară.

Articole similare

Back to top button