ActualitateSliderSocialUltima ora

Revoluția văzută prin ochii participanților activi

În perioada aceasta, un anume eveniment care a avut loc în luna decembrie a anului 1989 a fost în atenția tuturor. Exact, este vorba despre Revoluția din decembrie ’89, episod semnificativ în istoria noastră care a marcat începutul unei noi ere.

Toată lumea știe ce a reprezentat această revoluție și ce anume semnifică eforturile celor care și-au sacrificat viața în lungul șir de proteste, lupte de stradă și demonstrații. Efortul eroilor a avut drept scop încheierea regimului comunist care subjuga România acelor vremuri.

Ceea ce este mai puțin cunoscut este modul în care au reacționat și au trăit pe pielea lor cei care au luat parte fizic la această revoluție, considerată startul perioadei de libertate și a constituirii bazelor regimului democratic.

A fost sau nu un eveniment marcant pentru societate? Astăzi, la 32 de ani de la marea revoluție, cei ce au luat parte la această răscoală relatează faptele petrecute cu același entuziasm, dovadă că au trăit la intensitate maximă fiecare secundă a acestei etape premergătoare a unui viitor mai luminat.

O altă întrebare ridicată în urma evenimentului din ‘89 este legată de urmările producerii acestuia, mai exact dacă a fost sau nu benefică această prăbușire a sistemului comunist în vederea instaurării unei democrații autentice.

 Cum este privită de tânăra generație revoluția care a avut loc acum 3 decenii, mai exact în urmă cu 32 de ani? În opinia lui Gheorghe Nichifor, acest eveniment are o deosebită însemnătate și în rândul tinerei generații întrucât tot tinerii au fost cei care au pus piciorul în pragul regimului comunist, detronându-l și restabilind o nouă ordine care guvernează și societatea de astăzi.

Articole similare

Back to top button