Aglomerația din piețe redusă de pandemie sau de prețuri?

An de an, după cum se obișnuiește, românii străbat magazinele și piețele în lung și în lat în vederea pregătirilor pentru  sărbătorile de iarnă. Anul acesta, însă, nu mai regăsim în piețe aglomerația și spiritul de sărbătoare al cetățenilor. De vină să fie doar pandemia sau și prețurile care au cunoscut un trend ascendent și pare că nu se mai opresc din creștere?

2021 este un an puternic marcat de contexul pandemic dar și de prețurile care pare că au explodat. Cetățenii, deși acordă o atenție sporită pregătirilor de sărbători, sunt foarte atenți și la cheltuieli, întrucât noile prețuri le dau bătăi de cap. Deducem de aici faptul că prețurile alimentelor sunt un factor semnificativ în resimțirea sărbătorilor de iarnă.

 Vremurile nu tocmai ușoare determină oamenii să își rezume cheltuielile pentru sărbători, implicit pentru masa de Crăciun, la strictul necesar. Carnea nu este lipsită din casele românilor, chiar dacă în cantități reduse iar Moș Crăciun își reduce semnificativ lista de daruri pentru cei mici.