ActualitateSliderSocialUltima ora

În spatele ușilor închise….Partea a II – a….

Vineri, 17 decembrie, Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a organizat DEZBATEREA “Soluții pentru Gorjul calamitat economic și social de decarbonare”.

Deși s-a mizat pe o participare importantă, începând de la miniștrii până la factori de decizie locali, se pare că pe ultima sută de metri, aceștia n-au reușit să mai ajungă.

Au fost totuși prezenți primarul de la Drăguțești, Ion Popescu, primărița de la Turceni, Cristina Cilibiu, de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Mihaela Saragea, directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, președintele interimar al Alianței pentru Patrie, Viorel Petcu și evident, că nu a lipsit Senatorul de Gorj Ion Iordache.

Ce este de subliniat la acestă DEZBATERE este caracterul de SECRET, pus iată și de gazda acestei întâlniri.

 

La nivelul județului Gorj, încet, încet, lozinca „în spatele ușilor închise”, începe să devină o practică. Nu m-am mirat prima dată când s-a întâmplat acest lucru, la Prefectura Gorj, când sub titlul de „DIALOG SOCIAL”, liderii de sindicat împreună cu parlamentarii de Gorj și autoritățile locale, au scos presa afară.

Iată, însă că modelul din minerit este luat ca bună practică de cei care sub sloganul „SOLUȚII PENTRU GORJ”, își împărtășesc între ei, soluțiile salvatoare.

Ne întrebăm oare ce se împarte „în spatele ușilor închise”?

De ce presa nu are acces?

Cel puțin la întâlnirea de la Universitate, situația s-a schimbat pe ultima sută de metri, decizia ca presa să nu fie prezentă fiind luată la cererea expresă a unor politicieni, care culmea, nici n-au mai apărut.

Felicitări pentru inițiativă, rușine pentru atitudine!

Sunt convins că profesorul universitar doctor Adrian Gorun, Președintele Senatului Universității “Constantin Brâncuși”, va analiza cu mult mai multă atenție acestă practică și cu siguranță cel puțin în cadrul instituției pe care o conduce nu vom mai avea parte de astfel de gesturi.

Despre întâlnire putem spune că a fost o întâlnire marca Iordache, cu un plan pe care senatorul Ion Iordache l-a prezentat cu ceva timp în urmă și pe care încearcă să-l implementeze. Este foarte bine că Universitatea își va aduce contribuția și așteptăm să fie prezentate presei etapele și pașii concreți pentru găsirea soluțiilor și implementarea lor.

Foștii jurnaliști, Gabriela Târsu și Iulian Țimpea, au dat o mână de ajutor presei și au smuls câteva cuvinte senatorului Ion Iordache și profesorului universitar doctor  Adrian Gorun.

Ion Iordache apreciază că Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu s-a implicat în acest proiect și spune că acesta este doar un prim pas în realizarea lui.

Adrian Gorun a atras atenția factorilor de decizie că procesul de decarbonare implică găsirea soluțiilor alternative pentru Gorj.

Gorjul, un județ monoindustrial va suferi dacă autoritățile locale și nu numai, nu vor veni cu alternative la minerit.

Articole similare

Back to top button