O nouă serie de proteste în fața Prefecturii

Dacă părea că atmosfera s-a liniștit în urma protestelor minerilor, iată că un nou val de proteste ia cu asalt Prefectura Municipiului Tărgu-Jiu. Cei nemulțumiți sunt de această dată cei din echipa sindicatului EUROPOL.

Începând cu această zi, EUROPOLUL a ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile, mai exact să solicite Guvernului respectarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și Legii 223 privind pensia de serviciu pe sistemul de ordine publică și siguranță națională.

Florin Stoica, vicepreședinte PUBLISIND și secretar general al polițiștilor din penitenciare, a luat parte fizic la prostestul de astăzi din fața Prefecturii. Acesta susține faptul că în momentul de față angajații sistemului ordinii publice sunt singurii al căror salariu a rămas la nivelul celui din anul 2009. De asemenea, viepreședintele PUBLSIND prezintă pe scurt desfășurarea evenimentelor: 3 zile consecutive de proteste în cel puțin 15 prefecturi din țară, în fața Ministerului de Interne, către cele 3 partide, PSD, PNL și UDMR. Ulterior se va trece la o formă mai agresivă de protest care face apel la polițiștii ce nu vor mai aplica sancțiuni celor care încalcă legea, acordând doar avertismente. În același timp va fi refuzată efectuarea de ore suplimentare, toate aceste măsuri conducând către blocarea serviciului.

Florin Becheru și George Dudău, agenți de poliție în cadrul IPJ Gorj de mai bine de un deceniu își exprimă, de asemenea, nemulțumirile legate de nerespectarea drepturilor, explicând cum nivelul salarizării este invers proporțiomal cu pregătirea și sarcinile pe care le duc la îndeplinire.