ActualitateSliderSocialUltima ora

Rovinari, la 40 ani!

Pe 9 Decembrie, orașul Rovinari a împlinit 40 ani. Acest oraș, a fost gândit ca oraș minier, având ca bază exploatarea de cărbune de suprafață și subteran și producerea energie electrice în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Localitatea Rovinari a devenit oraș prin Decretul Prezidențial nr. 367/09.12.1981.

Primarul orașului, Robert Filip, a dorit să sublinieze ziua aceasta importantă pentru Rovinari, pentru rovinăreni, și a transmis un mesaj:

 

“Dragi rovinăreni,

Se împlinesc astăzi, 9 decembrie 2021, 40 de ani de la înființarea orașului Rovinari.

Au trecut, iată, 40 de ani de provocări și transformări continue. 40 de ani în care fiecare dintre noi am pus umărul la dezvoltarea urbei în care trăim și cu care astăzi ne mândrim.

Gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum cu recunoștință spre bunicii și părinții noștri care au trudit să lase ceva în urma lor.

Va trebui să le cinstim memoria prin muncă și, la rândul nostru, să lăsăm ceva urmașilor noștri.

Activitățile economice de bază pentru care s-a făcut cunoscut Rovinariului, mineritul și producerea energiei, sunt din păcate în continuă restrângere, dar noi vom găsi alte căi de dezvoltare prin care să fim mereu sus.

Tot ceea ce îmi doresc, la ceas aniversar, este să fim cu toții sănătoși și optimiști, pentru că avem multe de spus și de făcut împreună.

La mulți ani prosperi, Rovinari!

La mulți ani binecuvântați, rovinăreni!

Cu aleasă prețuire,

Primar,

Robert-Dorin Filip”

Articole similare

Back to top button