Domeniul silvic în atenția poliției!

La data de 8 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

Cu ocazia controlului efectuat pe raza comunei Peștișani, la punctual de lucru al unei societăți comerciale ce desfășoară activități de depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, reprezentată de un bărbat de 37 de ani, în urma inventarierii stocurilor de masă lemnoasă existente, a rezultat că agentul economic a primit în depozitul de material lemnos cantitatea de 5,85 mc lemn rotund esență stejar și 9,41 mc lemn rotund esență plop, fără proveniență legală.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, a fost dispusă ca măsură complementară, confiscarea cantităților de 5,85 mc lemn rotund esență stejar și 9,41 mc lemn rotund esență plop, fiind predat în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Tismana.