Deșeurile, în atenția poliției!

La data de 8 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru combaterea operațiunilor ilegale cu deșeuri.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un bărbat de 43 de ani, din comuna Lelești, administrator al unei societăți comerciale autorizată pentru întreținerea și repararea autovehiculelor, cu punctul de lucru în comuna Lelești, care nu ar fi respectat măsurile obligatorii de gestionare a deșeurilor.

Din verificările efectuate a rezultat că administratorul societății nu ar fi valorificat către un operator economic autorizat în vederea eliminării deșeurilor periculoase, cantitatea de 1200 litri de ulei uzat, luându-se măsura indisponibilizării în vederea continuării cercetărilor pentru întreaga cantitate de deșeuri.

Totodată, cu ocazia cercetărilor efectuate a reieșit faptul că, bărbatul, în perioada ianuarie 2014 – noiembrie 2021, a achiziționat autoturisme second-hand de la persoane fizice și juridice din state membre ale Uniuni Europene cât și de pe teritoriul României, care au fost dezmembrate, iar componentele auto rezultate din această activitate ar fi fost comercializate către persoane fizice prin curierat, fără ca veniturile realizate să fie declarate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, prejudiciind astfel bugetul de stat.

Cu ocazia controlului efectuat în cursul zilei de ieri, polițiștii au identificat 32 de autoturisme dezmembrate parțial, ale căror componente ar fi fost comercializate fără ca veniturile realizate să fie declarate.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase și evaziune fiscală.