ActualitateSliderSocialUltima ora

Mixul energetic, de la PSD la PNL și înapoi la PSD!

Înființarea unei companii sau mai multor companii care să aibă în portofoliu producția de energie din mai multe surse este o temă care a apărut în spațiul public de mai bine de 10 ani. De zece ani s- a discutat despre un coș energetic creat să cuprindă energie pe bază de cărbune, energie hidro, energie din surse regenerabile sau chiar nuclear.

Discuția din aceea vreme, viza și Complexul Energetic Oltenia, în condițiile în care se știa că resursa de bază a acestei companii, este o resursă epuizabilă și costisitoare.

Zilele trecute, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în urma consultării cu specialiștii partidului din domeniul energetic se poate discuta în perioada următoare despre un mix energetic care să dea României siguranță și stabilitate.

Unul dintre specialiștii în energie la nivelul județului Gorj, Andrei Maioreanu, fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei, spune că România poate avea un mix energetic echilibrat și puternic. Andrei Maioreanu spune că este oportună regruparea producătorilor de energie astfel încât România să beneficieze de acest mix energetic.

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, spune că acest proiect este benefic țării noastre dar nu are încredere că este unul realizabil deoarece atât PSD cât și PNL au avut posibilitatea implementării acestuia atâta timp cât au împărțit guvernarea, mai bine de zece ani.

Articole similare

Back to top button