ActualitateSliderSocialUltima ora

Târgu Jiu, capitala tineretului în 2023.

Municipiul Târgu Jiu va fi Capitala Tineretului din România, ediția 2023. În finala competiției s-au întâlnit orașele Craiova, Târgu Jiu și Târgu Secuiesc, orașul nostru fiind declarat câștigător datorită proiectului depus ce are în vizor tinerii din municipiu.

„Echipa de la Târgu-Jiu propune un concept creativ, #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central învățarea. Așadar, etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor” spun organizatorii.

Tinerii implicați în acest proiect au așteptat rezultatul în sala de ședințe din cadrul primăriei Municipiului Târgu Jiu, alături de Marcel Romanescu, primarul municipiului.

Marcel Romanescu, Primarul Municipiului Târgu Jiu, spune că este cea mai dură competiție la care a participat și că este un mare câștig pentru oraș deoarece acum vor putea fi accesate mult mai usor fondurile europene.

Dan Vîlceanu, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, spune că a apreciat și a susținut acest proiect și își declară deschis sprijinul pentru echipa câștigătoare. Dan Vîlceanu mai spune că îi place ideea de învățare și că acest proiect îl vede ca „o provocare lansată tuturor, nu doar tinerilor”.

“Cu certitudine, echipa din acest proiect ne-a dat prima lecție de învățare, demonstrând putere de muncă și mobilizare a tinerilor. Am apreciat și susținut acest demers de la început și în mine aveți oricând un sprijin! Felicitări!”, a scris Dan Vîlceanu pe pagina sa de socializare.

Articole similare

Back to top button