ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

România, mai bogată cu 1,8 miliarde de euro!

Ieri, Comisia Europeană, a transferat României, 1,8 miliarde de euro, sub formă de prefinanțare. Această sumă, reprezintă 13% din totalul de granturi alocate în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

Se preconizează că România va primi pe parcursul implementării planului său, un total de 29,2 miliarde de euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro.

Planul României face parte din răspunsul fără precedent oferit de UE pentru a ieși mai puternică din criza provocată de pandemia de COVID-19, pentru a promova tranziția verde și tranziția digitală și pentru a consolida reziliența și coeziunea în societățile noastre.

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, gorjeanul Dan Vîlceanu a punctate acest moment și a transmis că Planul României cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme. Dan Vîlceanu a transmis că va demara în perioada următoare o serie de informări ale administrațiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fondurile din PNRR și nu numai.

 

“Comisia Europeană a transferat astăzi, țării noastre, suma de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei țări din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Planul României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme.

România va primi, în total, 29,2 miliarde EUR, pentru finanțarea unor investiții și reforme ambițioase, care vor transforma profund economia și societatea noastră.

PNRR este un program important pentru că ne propunem să rezolvăm într-un timp relativ scurt probleme care trenează de mult timp, însă în exercițiul financiar 2021-2027, România poate accesa și alte proiecte.Reamintesc faptul că țara noastră a obținut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pe perioada 2021-2027.

Voi demara, în scurt timp, o serie de informări ale administrațiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât și din alte programe, astfel încât gradul de absorbție să fie cât mai mare.

Ne dorim să fie atrași cât mai mulți bani, însă din calitatea mea de ministru voi fi foarte atent ca acești bani să fie cheltuiți în folosul oamenilor în domenii esențiale precum sănătate, educație, infrastructură, exact ceea ce așteaptă românii de la noi.” a transmis Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

Articole similare

Back to top button