ActualitateSliderSocialUltima ora

Testarea elevilor, o necunoscută încă pentru părinți!

Ieri, deși a fost 1 Decembrie și fiecare om și-a făcut calculele pentru a sărbătorii Ziua Națională a României cum crede de cuvință, mai multe unități școlare au cerut părinților să fie prezenți la școală pentru a ridica testele copiilor. Dacă nu pot ajunge, copii trebuia să ajungă la școală la ora 07:00 pentru a fi testați.

Telespectatorii Gorj Tv, au trimis pe adresa redacției cum arată pachetul cu testele ce vor fi făcute copiilor. În pungi, fără instrucțiuni de folosire, trecute prin nu știu câte mâini. Se pune întrebarea cât de sterile sunt aceste teste și cât de relevante sunt ele?

Reamintim faptul că Inspectoratul Școlar Județean transmitea cu 3 zile în urmă că testele au sosit iar efectuarea testării este stabilită de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

Astăzi, 27.11.2021, Inspectoratul pentru Siuații de Urgență Gorj a distribuit Inspectoratului Școlar Județean un număr de 104.500 teste rapide de salivă pentru depistarea virusului Sars-Cov2.

ISJ Gorj a distribuit, la rândul său, aceste teste în intervalul orar 9-11 către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Gorj.

Modalitatea de efectuare a testării este stabilită de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.”, Inspectoratul Școlar Județean.

Pentru cei care nu știu cum se procedează cu aceste teste, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au pus un tutorial în care explică pas cu pas cum se utilizează testul antigen pe bază de salivă.

Articole similare

Back to top button