PoliticaUltima ora

Dan Vîlceanu, aviz pentru un nou minister

A pierdut postul de ministru al Finanțelor, dar va ocupa un nou fotoliu, la un alt minister. Liderul PNL Gorj a fost audiat, azi, în Parlament, alături de membrii viitorului cabinet Ciucă. Dan Vîlceanu va ocupa funcția de ministru la Investiții și Proiecte Europene. Audierea miniștrilor a început în această dimineață, la ora 10:00, iar Vîlceanu a fost programat pentru ora 12:00. Aproximativ 45 de minute au fost alocate fiecărui candidat, pentru a-și prezenta proiectele. Liberalul Vîlceanu a fost nevoit să-și întrerupă prezentarea, pe care abia o începuse.

Viitorul ministru a vorbit despre banii europeni ce, ce urmează a fi alocați României, în următorii ani, proces în care ministerul pe care îl va conduce joacă un rol important.

Vîlceanu a vorbit și despre Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care România așteaptă fonduri substanțiale

Vîlceanu a primit aviz pozitiv pentru portofoliul de la MIPE, cu 18 voturi “pentru”, opt “împotrivă” şi o abţinere. Avizele pe care le vor primi în urma audierilor de azi sunt consultative. Urmează votul în plenul Parlamentului, care este decisiv pentru viitorii miniștri. Premierul propus, Nicolae Ciucă, nu are emoții pentru vot, deoarece coaliția de guvernare are o majoritate confortabilă.

Articole similare

Back to top button