Prietenul lui Ponta, condamnat cu executare

Fostul ministru Dan Şova a fost condamnat, azi, în dosarul CET Govora, cu executare. Fostul șef de la Transporturi a primit patru ani cu executare, decizia fiind dată de Curtea de Apel Bucureşti. Și fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit trei ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

Judecătorii au dispus și confiscarea sumei de 100.000 euro de la Dan Şova, fiind menţinut sechestrul pe bunurile acestuia până la recuperarea sumei.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.
Dan Șova este cunoscut ca prieten al fostului premier Victor Ponta, care l-a și propulsat în funcții, în perioada în care conducea guvernul.