ActualitateSocialUltima ora

“Adăpost cu Energie”

CEZ Vânzare a dotat cu echipamente electrocasnice moderne locuințele a 15 copii proveniți din familii monoparentale, prin programului pilot “Adăpost cu Energie”, implementat cu sprijinul Asociatia CSR Nest.

Proiectul care a câștigat grantul de 39.000 RON oferit de către CEZ Vânzare din cadrul competiției “Adăpost cu Energie” aparține Asociației Vasiliada Filiala Târgu Jiu, înființată în anul 2002 și care are ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

“Adăpost cu Energie” face parte din “Promisiunea verde”, un concept amplu pe care CEZ Vânzare l-a început în anul 2020, cu scopul de a construi un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare, prin încurajarea consumului responsabil de energie și prin combaterea fenomenului de sărăcie enrgetică.

Pentru această ediție, “Adăpost cu Energie” a avut ca și direcție strategică o zonă mai puțin abordată până acum în România, deși foarte stringentă: eficiența energetică și soluțiile smart pentru persoanele defavorizate.
Asociațiile au putut înscrie proiecte în perioada 17 mai – 14 iunie, iar evaluarea a fost făcută de către un juriu format din specialiști ai Asociației CSR Nest, CEZ, din industria energetică și din domeniul arhitecturii.

ONG-ul câștigător a utilizat grantul pentru a utila cu electrocasnice moderne locuințele a 15 copii din familii monoparentale, din municipiul Târgu Jiu, crescând astfel eficiența energetică și confortul acestor cămine. Implementarea proiectului s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie.
În plus, copiii și părinții au beneficiat de 8 ateliere inter-generaționale, pentru a crea o punte relațională între părinți și copii, între așteptările părinților și nevoile copiilor.

Articole similare

Back to top button