ActualitateSliderUltima ora

Aspecte penale, găsite la Spitalul Cărbunești

Raportul Corpului de Control, în urma verificării efectuate la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce unitatea a rămas fără oxigen pentru pacienții Covid, a scos la iveală aspecte penale. Prefectul Marcel Iacobescu a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că de vină este atât firma care asigură oxigenul, cât și conducerea spitalului.

O echipă mixtă a efectuat cercetări, la spitalul din Cărbunești, imediat după incident. Verificările au relevat că în contractul cu firma ce asigura oxigenul medicinal nu era impusă o cantitate de rezervă.

O altă carență descoperită de echipa de control a fost că reprezentanții spitalului nu au asigurat supravegherea instalației. Prefectul Iacobescu spune că unitatea sanitară era obligată să stabilească persoanele care să fie instruite pentru a asigura controlul instalației de oxigen. Aceeași obligație o avea asumată prin contract și firma furnizoare. Aceasta trebuia să supravegheze de la distanță, printr-un sistem de telemetrie, instalația de oxigen și cantitatea din rezervorul Spitalului Târgu Cărbunești. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au constatat că spitalul nu avea niciunul din medicamentele folosite în tratamentul pacienților Covid, la data controlului.

Cinci pacienți au murit, după ce spitalul Târgu Cărbunești a rămas fără oxigen, în urmă cu o săptămână. 21 dintre bolnavii internați la ATI au fost transportați la alte unități.

Articole similare

Back to top button