ActualitateUltima ora

Fără acces în instituțiile publice, pentru nevaccinați

Persoanele nevaccinate nu au putut intra, azi, în instituțiile la care aveau de rezolvat probleme. În fața unora dintre instituții, s-au format cozi. De azi, au intrat în vigoare restricțiile aprobate vineri, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Persoanele nevaccinate nu mai pot circula, după ora 22:00, iar magazinele se închid la ora 21:00. Pentru următoarele 30 de zile, în instituțiile publice, accesul este permis în baza dovezii vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ.

Deplasările de noapte sunt permise, prin excepție, persoanelor care merg sau se întorc de la serviciu, celor care îngrijesc bătrâni sau copii, ori se deplasează în scop medical. În aceste cazuri, pentru persoanele nevaccinate sau care nu au schema completă de imunizare, se cere declarația pe proprie răspundere.

În următoarele 30 de zile, mitingurile sunt permise cu participarea a maxim 100 de persoane vaccinate, iar competițiile sportive se desfășoară fără spectatori. De asemeni, organizarea de evenimente (nunți, botezuri) este interzisă.

Restricțiile sunt impuse și persoanelor care nu au schema completă de vaccinare și cel puțin 10 zile de la a doua doză.

Articole similare

Back to top button