ActualitateSocialUltima ora

Legea minerilor și soluția guvernanților

Liderii federațiilor sindicale din minerit și energie s-au întâlnit, ieri, cu parlamentarii puterii și ministrul Dan Vîlceanu. La discuțiile ce au avut loc la Prefectura Gorj, reprezentanților protestatarilor li s-a spus că variantă pentru deblocarea legii privind reducerea vârstei de pensionare este un ordin de ministru. Actul ar echivala grupele de muncă, de dinainte de anul 2001, cu condițiile speciale. Însă, de acestea nu au beneficiat toți salariații Complexului Energetic Oltenia. Angajații de la termocentralele Turceni, Craiova II și Ișalnița, care au fost încadrați în condiții normale, nu vor beneficia de prevederile noii legi, decât pentru viitor.

Deputatul Gheorghe Pecingină a declarat, în urma întâlnirii cu sindicaliștii, că legea se va aplica după publicarea ordinului șefului Casei de Pensii, deoarece este nevoie de interpretarea anumitor prevederi.

Deputatul susține că legea s-ar fi putut aplica fără probleme, dacă ar fi existat dialog, în perioada în care proiectul se afla în dezbatere.

Minerii și energeticienii anunță că vor continua protestele, mâine fiind o nouă pichetare a Prefecturii Gorj.

Articole similare

Back to top button