ActualitateSliderUltima ora

Cereri de pensionare, respinse minerilor

Temerile angajaților Complexului Oltenia se confirmă. Primele dosare de pensionare, depuse la Casa de Pensii Mehedinți, au fost respinse. Prin înștiințările trimise salariaților, Casa de Pensii îi informează că se pot adresa instanței de judecată. Liderul de sindicat Vasile Tivig, unul dintre protestatarii pentru adoptarea legii, spune că sunt mai multe inadvertențe, pe care speră să le clarifice chiar ministrul Muncii.  “Invocă un articol din Legea 127/2019, “Legea Olguța”, care este PROROGATĂ până la 01.09.2023! Cel mai important, au fost prelucrate pe un program actualizat ultima oară la data de 10.06.2021. Ori, Legea 197/2021, cea care recunoaște condițiile speciale de muncă și pentru lucrătorii din C.E. Oltenia, a fost votată la data de 16.06.2021 și a fost promulgată o lună mai târziu, pe data de 16.07.2021. Deci, din punctul meu de vedere, pare o “făcătură”, a  transmis Vasile Tivig.

Și președintele Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, spune că ministrul Raluca Turcan trebuie să dea explicații și să trimită precizări, caselor de pensii din țară. În caz contrar, amenință cu greva foamei în curtea ministerului.

Conform noii legi angajații Complexului Oltenia pot ieși la pensie la 52 de ani, dacă au o vechime de 25 de ani în minerit și energie.

Articole similare

Back to top button