SliderSocialUltima ora

Gorjul, măturat de furtună

Natura s-a răzbunat aseară în județul Gorj. Pagube însemnate au rezultat după rafalele puternice de până la 80km/h. Au fost spulberate acoperișuri de pe case și blocuri, iar bucăți de țiglă au fost aruncate în mașinile parcate. Din fericire nu au fost victime omenești, însă în urma furtunii, județul a rămas ca după război.

La Baia de Fier, un copac a căzut în mijlocul drumului, iar șoferul unui autoturism nu a mai apucat să frâneze. Bumbești-Pițic a rămas fără apă și curent, iar la Stănești crucile au fost scoase din pământ la cimitirul din sat.

Pompierii au intervenit în 12 localitățI, desfășurând în decurs de 6 ore, 30 de misiuni de înlăturare a efectelor negative generate de femomenele meteo extreme. Au fost degajați arborii căzuți din localitățile Novaci, Baia de Fier, Lelești, Bumbești-Pițic și Scoarța. La Mușetești și la Crasna au căut stâlpii de electricitate. Peste 10 intervenții au fost doar în municipiul Târgu Jiu.

Aici au fost luate pe sus mai multe acoperișuri, iar mașinile parcate au fost distruse de țiglele de pe blocuri. În zona Penitenciarului, acoperișul a fost luat cu totul pe sus și aruncat peste mașini, iar pe Victoriei bucăți de azbociment au spart geamurile autovehiculelor.

Pe Transalpina au fost distruse căsuțele, iar rulotele au fost aruncate la zeci de metri. Până și vitrinele frigorifice au fost luate de rafale și duse în mijlocul drumului.

Prefectul județului spune că pagubele se vor inventaria și este posibil ca proprietarii să primească despăgubiri. Dacă acoperișurile au fost făcute fără autorizație, atunci cei care au executat lucrarea vor fi trași la răspundere.

Și primarul municipiului este de aceeași părere. Romanescu spune că împotriva fenomenelor meteo extreme nu se poate pune nimeni, însă e mulțumit că pagubele nu au fost mai mari. Edilul spune că asociațiile de proprietari vor suporta daunele rezultate după furtună.

ISU Gorj a emis și mesajul RoAlert de cod Roșu în localitățile vizate de fenomele extreme, însă după ce furtuna deja trecuse. Până când se vor stabili vinovații, oamenii rămân cu daunele și vor fi nevoiți să își repare mașinile pe propria cheltuială.

Articole similare

Back to top button