SliderSocialUltima ora

Aproape 200 de șoferi amendați în două ore

O nouă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere a avut loc ieri pe raza județului Gorj. În urma acesteia, aproape 200 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea normelor în vigoare. Jumătate dintre ei au depășit viteza legală.

Acțiunea a avut loc ieri, între orele 18:00 și 20:00, cu sprijinul polițiștilor din Vâlcea și din Dolj și a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

În cele 2 ore, polițiștii au aplicat 197 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 73.540 lei, din care 99 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 14  bicicliști și 11 pietoni.  2 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 72 de amenzi au fost date pentru alte abateri.

Aproape 30 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. 20 dintre ei au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50km/h.

37 de polițiști rutieri din 3 județe au fost scoși aseară pe drumurile din Gorj pentru a-i depista pe cei indisciplinați.

Oamenii legii recomandă să nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele legale în vigoare și să nu consumați alcool sau substanțe interzise la volan. Purtați centura de siguranță și respectați indicațiile polițiștilor rutieri. Pentru siguranța dumneavoastră, nu folosiți telefonul sau orice alt dispozitiv audio video în timp ce conduceți un vehicul. De asemenea, nu vă angrenați în alte activități de natură să vă distragă atenția atunci când sunteți la volan.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri vor continua activitățile pentru prevenirea evenimentelor rutiere .

Articole similare

Back to top button