SliderSocialUltima ora

Bilete Transloc, plătite cu telefonul

 

Târgujienii așteaptă cu nerăbdare să circule cu noile mijloace de transport în comun promise de municipalitate. O parte dintre ele ar urma să vină anul acesta, iar odată cu ele va fi modernizat întreg sistemul de transport în comun. Asta include și o nouă abordare a eliberării biletelor de călătorie, dar și un sistem GPS prin care cetățenii să vadă în timp real unde este autobuzul.

Tichetele de călătorie ar urma să fie plătite și cu telefonul. Cel puțin asta prevede un proiect al societății Transloc. Călătorii își vor instala o aplicație pe telefonul mobil, unde vor introduce și cardul bancar. Cu un singur click își vor putea achiziționa bilet, iar banii vor fi transferați de pe card, fără costuri suplimentare.

Un alt proiect cuprinde sisteme GPS pe toate mijloacele de transport ți o aplicație care să transmită cetățenilor timpul estivativ de ajungere în stație. Aceasta există deja, însă nu poate fi implementată încă deoarece autobuzele vechi au defecțiuni tehnice la circuitul electric, iar aplicația cu pricina mai mult ar induce călătorii în eroare.

Pentru fluidizarea traficului dar și pentru încurajarea călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, odată cu execuția proiectului Infotrafic, troleibuzele și autobuzele vor primi „undă verde” pe traseu. Mai exact, dacă mijlocul de transport întâmpină dificultăți pe traseu ce pot duce la o întârziere, va avea prioritate pe banda dedicată pentru a recupera timpul.

Și stațiile transloc vor fi modernizate pe zona de acțiune a troleibuzelor. Municipalitatea încearcă să găsească soluții și pentru tronsonul Calea București, acolo unde nu există   alveole. Mijloacele de transport în comun sunt nevoite să oprească pe prima bandă a drumului, punând astfel în pericol atât călătorii, cât și pe ceilalți participanți la trafic.  

Articole similare

Back to top button